Ajankohtaista

Elinvoimaisuuspolku Osa 1, Mikä on elinvoimaisuuspolku?

Saatat ihmetellä mielessäsi että mikä kumman elinvoimaisuuspolku? Suomen Vapaakirkko on mahdollistanut seurakunnilleen uuden työkalun, jolla seurakunnat voivat tutkia omaa elinvoimaisuuttaan ja tutkimusten pohjalta rakentaa seurakunnastaan entistä yhteisöllisemmän ja elinvoimaisemman, Kristusta palvelevan seurakunnan.

Tämä ei tietenkään toteudu itsestään, vaan siihen tarvitaan meitä kaikkia. Jokaisen ajatukset ja mielipiteet ovat tärkeitä yhteisömme kannalta. Tärkeää on myös, että jokainen tulee ja tuntee tulleensa kuulluksi ja kohdatuksi. Tätä varten elinvoimaisuuspolulle on koottu seurakuntalaisista elinvoimaisuustiimi, jonka tehtävänä on tutkia ja tuottaa tietoa seurakunnalle, jotta seurakuntalaiset yhdessä voivat elää elinvoimaisuuden prosessissa.

Elinvoimaisuus ei ole ohjelma. Tarkoituksena ei ole muuttaa seurakuntaa tai luoda jotain uutta. Kun kuljemme seurakuntana, avoimin sydämin ja luottamusta opetellen, meille syntyy jotain hyvää. Meille kehittyy yhteinen kieli, avoin vuorovaikutus. Sydämemme tulee vastaanottavaisemmaksi. Aivan kuten Jeesuskin opetti Emmauksen tiellä (Luuk. 24:32).

Seurakunnan elinvoimaisuus on matka. Matka Sinun parhaaksesi. Haluamme kutsua sinua mukaan tälle matkalle, yhdessä muiden seurakuntalaisten kanssa. Haluamme omalla esimerkillämme välittää ja palvella, niin että seurakuntamme elinvoimaistuu. Tule sinäkin kulkemaan polulle, koko prosessin ajaksi tai vain kappaleen matkaa silloin tällöin. Matkan aikana meillä kaikilla on mahdollisuus osallistua omien voimavarojemme ja kiinnostuksiemme mukaan tai jakamalla
ajatuksiamme avoimesti ja luottamuksellisesti elinvoimaisuustiimin järjestämissä tilaisuuksissa, kyselyissä ja kartoituksissa. Tehdään näystämme elävä!

Sinua palvellen Elinvoimaisuustiimin jäsenet