Hämeenlinnan vapaaseurakunta

Suomen Vapaakirkkoon kuuluva Hämeenlinnan vapaaseurakunta on reilun 300 jäsenen palveleva seurakunta Hämeenlinnan keskustassa. Seurakuntarakennuksemme sijaitsee Sibeliuksenkadulla Itsenäisyydenpuiston kulmassa. Järjestämme seurakunnassamme toimintaa kaikenikäisille ja kohtaamme erilaiset elämäntilanteet sekä kieliryhmät. Meillä on myös lähiötyötä Iittalassa.
Usko, arvot ja tavoitteet

”Me olemme kristittyjä, jotka Raamatun perustuksella yhtäpitävästi apostolisen tunnustuksen kanssa tahdomme elää ja toimia kristillisen uskonelämän herättämiseksi ja säilyttämiseksi.” Tämän vapaakirkon tunnustuksen mukaisesti me uskomme Raamattuun Jumalan sanana ja tahdomme elää ja toimia niin, että ihmiset löytäisivät pelastuksen Jeesuksen kautta ja myös kasvaisivat ja vahvistuisivat uskossa. Me uskomme Jumalaan, Jeesukseen ja Pyhään Henkeen. Jeesus on ristinkuolemallaan ja ylösnousemuksellaan valmistanut pelastuksen ja ottamalla vastaan hänet saavutamme yhteyden myös Jumalaan ja tien pelastukseen.

Meille on tärkeää, että usko näkyy arjessa. Usko antaa myös toivoa ja halun auttaa toisia. Tahdomme olla mukana siinä, mitä Jumala on tekemässä tässä kaupungissa ja maailmassa. Haluamme olla osoittamassa tietä Jeesuksen löytämiseen ja hänen syvempään tuntemiseensa. Toivotamme jokaisen tervetulleeksi!

Olemme valinneet seurakuntamme arvoja ohjaaviksi raamatulliseksi kertomukseksi Filippiläiskirjeen toisen luvun neljä ensimmäistä jaetta. Jakeet kuvaavat sitä tahtotilaa minkä tunnistamme omaksemme ja mitä kohti tahdomme kulkea. ”Kristus rohkaisee, rakkaus lohduttaa ja Henki yhdistää. Tunnemme myötätuntoa ja lämpöä, eikö totta? 2 Siispä tehkää minut täydellisen iloiseksi olemalla yksimielisiä. Antakaa rakkauden yhdistää teidät niin, että pyritte samaan päämäärään. 3 Älkää tehkö mitään oman etunne tai turhan kunnian vuoksi, vaan olkaa nöyriä ja pitäkää toisia tärkeämpinä kuin itseänne. 4 Älkää ajako omaa etuanne vaan toistenne parasta.”

Seurakuntamme on mukana elinvoimaisuuspolulla, josta voit lukea lisää blogistamme. Voit siirtyä blogiin tästä.

Historiaa

Hämeenlinnan vapaaseurakunnalla on takanaan värikäs historia perustamisestaan marraskuusta 1890 alkaen. Se on yksi maamme vanhimpia vapaaseurakuntia. 1880-luvun lopun hengellinen liikehdintä ja varsinkin CE-liike (kristillinen nuorisojärjestö) loi perustan seurakunnalle. Suomen Vapaakirkkoon liityimme 1934.

Seurakunnan kokoontumiset alkoivat 1890-luvulla vuokratiloissa, kunnes 1910-luvulla hankittiin oma Bethel-rukoushuone kaupungin keskustasta. Toiminta nykyisessä kiinteistössä, Sibeliuksenkatu 17, alkoi 1961, kun seurakunnalle valmistui oma kolmikerroksinen kirkko toimitiloineen. Tiloja on kunnostettu tasaisesti eri vuosikymmeninä. Viimeisimpänä keittiön ja eteistilojen uudistaminen 2019-2020.