Facebook

Mitä Alfa on?

A = avoin kaikille elämän ja kristinuskon peruskysymyksistä kiinnostuneille
L = luentoja ja leppoisan hauskaa yhdessäoloa
F = fanaattisuus ei kuulu Alfaan
A = ateriat ja avoimuus ovat Alfan ydintä

Alfassa pyritään antamaan mahdollisuus tutustua kristilliseen uskoon ystävällisessä ja rennossa ilmapiirissä, jossa voi vapaasti kuunnella ja keskustella, kysyä ja asettaa kyseenalaiseksi, oppia uutta ja saada oivalluksia.

Alfa kokoontuu kerran viikossa kymmenen viikon ajan. Jakson puoliväliin sijoittuu Alfa-viikonloppu, jonka luennot käsittelevät Pyhää Henkeä ja joka monille muodostuu kurssin ehdottomaksi kohokohdaksi. Alfan päätteeksi vietetään yhteinen päätösjuhla runsaine illallisineen, jonne kurssilaiset voivat kutsua mukaan myös perheenjäseniään tai ystäviään.

Alfa on ilmainen, mutta jokainen voi mahdollisuuksiensa mukaan osallistua työkirja- ja ruokailukustannuksiin vapaaehtoisin lahjoituksin.

Näin Alfa alkoi

Alfa sai alkunsa vuonna 1977 lontoolaisessa Holy Trinity Brompton-seurakunnassa, jossa pastori Charles Marnham kehitti neliviikkoisen kurssin kristinuskon perusteiden opettamiseksi uudella tavalla, joka sopi kristinuskon juuri löytäneille. Sittemmin kurssi pidennettiin 10-viikkoiseksi ja mukaan lisättiin Pyhää Henkeä käsittelevä viikonloppu. Alfa henkilöityy varsin vahvasti Pastori Nicky Cumbelliin jonka panos Alfan kehittämisessä on ollut keskeinen. Alfa on tunnetuin "tutustu kristinuskoon-formaatti"

Alfoja on järjestetty yli 30 vuotta ja niitä järjestetään maailmanlaajuisesti  jo 66 000 kirkossa tai muussa tilassa. Yli 24 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa onkin jo kekeillut Alfaa.

Hämeenlinnan vapaaseurakunta oli yhtenä ensimmäisten joukossa aloittamassa Alfa-toimintaa v. 1996. Hämeenlinnan vapaaseurakunnan Alfa järjestetään vuosittain syksyllä. Kysynnän ollessa erityisen suurta voidaan seurakunnassamme järjestää useampia Alfoja rinnakkain.

Alfassa saa kysellä ja kertoa mielipiteensä

Alfa-illan aikana syödään yhdessä, lauletaan ja kuunnellaan kristinuskon keskeistä teemaa käsittelevä alustus, jonka herättämistä kysymyksistä sitten kahvin jälkeen keskustellaan pienryhmissä. Alfassa on rento ilmapiiri, jossa voi vapaasti kysellä ja ilmaista mielipiteitään.

Alustusten aiheet:

Kuka Jeesus on?
Miksi Jeesus kuoli?
Miten on mahdollista uskoa?
Miksi ja miten rukoilen?
Miksi ja miten lukisin Raamattua?
Miten Jumala johdattaa meitä?
Kuka Pyhä Henki on?
Mitä Pyhä Henki tekee?
Miten täyttyä Pyhällä Hengellä?
Miten käyttäisin loppuelämäni hyvin?
Miten voin vastustaa pahaa?
Miksi ja miten kertoisimme toisille?
Vieläkö Jumala parantaa?
Entä sitten seurakunta?

Vetäjinä seurakuntalaisia

Alfan vetäjätiimi koostuu seurakuntalaisista, jotka ovat itse käyneet Alfan aiemmin ja nyt haluavat puolestaan palvella uusia osallistujia lahjoillaan eri tehtävissä, kuten Alfan ja keskusteluryhmien vetäjinä, musiikissa, keittiöllä ja muissa käytännönjärjestelyissä. Samoin alustusten pitäjät ovat seurakuntalaisiamme, kokeneita kristittyjä, joista monet ovat saaneet myös teologista koulutusta.

Kaikki mahtuvat Alfaan

Alfaan voivat tulla kaikki, nuorista ikäihmisiin saakka. Aika ajoin järjestetään nuorille oma ryhmä tai kurssi.

Alfa on erityisesti tarkoitettu niille, jotka

  • haluavat tutustua syvemmin kristinuskoon
  • ovat vasta äskettäin löytäneet uskon
  • eivät ole tottuneet käymään kirkossa
  • haluavat virkistää tietojaan kristinuskosta

Miten pääsee mukaan?

Alfaan pääsee mukaan ilmoittautumalla seurakunnan toimistoon tai pastoreille. Hämeenlinnan vapaaseurakunnan Alfat alkavat yleensä syyskuun alkupuolella. Alfasta tiedotetaan mm. Kaupunkiuutisissa, seurakunnan nettisivuilla ja Seurakuntaviestissä sekä kokeile Alfaa sivustolla.

Osallistuminen kannattaa: alfassa saa kiinnostavaa opetusta, uusia ystäviä ja voi löytää elämälleen aivan uuden tarkoituksen ja suunnan.


 

Lähipäivien tapahtumia

24 tammi
International Christian Fellowship
Päivä su 12:30 - 14:30
31 tammi
International Christian Fellowship
Päivä su 12:30 - 14:30
3 helmi
Aamurukous
Päivä ke 08:15 - 09:15
7 helmi
Karenkielisten jumalanpalvelus
Päivä su 09:30 - 11:00
7 helmi
International Christian Fellowship
Päivä su 12:30 - 14:30
7 helmi
Jumalanpalvelus
Päivä su 16:00 - 17:00
10 helmi
Aamurukous
Päivä ke 08:15 - 09:15
11 helmi
Rukousilta
Päivä to 19:00 - 20:00
14 helmi
Karenkielisten jumalanpalvelus
Päivä su 09:30 - 11:00

Paikalla 22 vierasta ja ei kirjautuneita